Új ügyfélszerzés kezdete: végy egy listát?

A nemrégen bejegyzett tanácsadó cégem kapcsán tapasztalom, hogy számolatlanul kapom az egyes kisebb-nagyobb cégek szolgáltatás ajánlóit a bejegyzéskor megadott email címemre.
Némelyik ajánlat kellemes, némelyik kifejezetten agresszív hangvételű, szinte már-már fenyegető. Kereskedelmi bankok, weboldal fejlesztők, marketing (elsősorban arculat) tervezők, könyvelő irodák, nyomdák ajánlják magukat.
Anélkül, hogy kértem volna, egy vásárolt címlista alapján. Valakik azt gondolják, hogy ez működni fog, vagy legalábbis ártani nem fog.

Nagyon rosszul gondolják. Az olyan “perszónák” mint én nem bírják az ilyet. Sőt, kifejezetten kontraproduktív lesz. Pont annyira, mint amikor vásárolok valamit a neten egy webshopból és utána hetekig nézegethetem a hírfolyamomban ugyanarról a termékről szóló hírdetést, amit már megvettem. Ha van valami, amire ilyenkor biztosan nem vagyok kíváncsi, az ez.

Tudatos vállalkozás alapítás során már rég megvan minden mire eljutok a cégbírósági bejegyzésig. A domain, a leendő bankszámlavezető, az arculat, a könyvelő személye, stb…
Persze, ha nem tudatos egy cég létrejötte, tervezése, akkor ezek jól jöhetnek, de kár, hogy erre alapoznak a fent említett cégek.
Attól tartok valamilyen tanácsadó cég vagy belső innovációs (üzletfejlesztéssel foglalkozó) fórum talál ki ilyeneket, hogy vásároljunk cég adatbázist és kéretlenül szórjuk tele az inboxukat, hátha beesik belőle valami. Ez annyira kettesalá!

Azt hiszem komoly baj van a módszertan mögött, ami perszónákat konfigurál és a fókuszcsoportokban sem hiszek már rég óta. Az emberek nem úgy döntenek, ahogy gondolják ezek a céges szakemberek. Sőt, ők maguk sem úgy döntenek magánemberként, de valamiért ezt elfelejtik, mikor a céges irodába belépnek.

One thought on “Új ügyfélszerzés kezdete: végy egy listát?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: